Passa al contingut principal

El CESP amb la FEEC condemna les detencions del Govern català



El CESP amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya condemna enèrgicament l’empresonament dels 8 consellers del Govern català per part de la justícia espanyola.

Creiem que el clima que està generant el govern de l’Estat espanyol davant el conflicte català, no afavoreix en cap cas al diàleg i a la solució pactada d’aquest.
Reclamem el respecte per la llibertat d’expressió i exigim la llibertat dels presos polítics catalans.

L’Estat espanyol ha seguit demostrant la seva forma d’actuar i no n’ha tingut prou amb la brutal repressió policial del passat 1 d’octubre que va provocar més de 900 ferits arreu del territori. Espanya és actualment l’únic Estat de la Unió Europea on hi ha deu presos polítics.

Per aquest motiu, rebutgem també contundentment la detenció i demanem l’alliberament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i del president de l’Assemblea Nacional, Jordi Sánchez, que van ser empresonats pel fet de conduir de forma pacífica les manifestacions populars del passat 20 de setembre. Actualment sumen ja disset nits a la presó.

Remarquem el nostre compromís amb la cultura catalana i amb les actuacions pacífiques i democràtiques que s’han dut a terme per part dels dos representants d’aquestes entitats i reconeixem el Govern presidit per Carles Puigdemont com al Govern legítim de Catalunya.

El CESP amb la Federació se suma a les mobilitzacions previstes a partir d’aquest dijous 2 de novembre i fa una crida a la mobilització per la defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió a Catalunya.