Passa al contingut principal

Copa Catalana de Caminades de Resistència 2012.



En l'edició d'enguany, la XV Copa Catalana de Caminades de Resistència, el nostre centre ha tingut una representació "notòria".

Segons les especificacions de FEEC una caminada de resistència és: marxa a peu, excursionista, no competitiva, on preval el repte personal i de superació del participant, així com la germanor i la solidaritat entre participants, distancia entre 45 i 90 km., d’entre 12 i 24 hores per fer-la, ...
No es ressenyen altres característiques: entrenaments, neguit (a vegades malsons), nits en blanc i matinades, cansament , fatigues, lesions, “agulletes” (cruiximents o com sigui, que sempre tornen), ... Patiments i per sobre de tot satisfacció.

Sis socis: Ruth, Adrià, Jaume, Eduard, Pepot, Toni i Xavi i altres tants simpatitzants (Fundeitor, Marcos, Javi, Toni, ...) han participat en alguna de les 24 caminades que conformen el calendari i que recorren gran part de la geografia catalana. Algunes emblemàtiques, com la Matagalls Montserrat, altres per descobrir (Dips, Carenes, etc.).

Per alguns ha estat un primer contacte amb una prova d’aquestes característiques i, la majoria, ja s’està pensant en el proper calendari i millorar l’experiència.

Cada caminada té assignada una puntuació en funció, bàsicament, de la distància i del desnivell, i s’estableixen dos guardons: per entitat (acumula els punts dels socis) i individual (cal acumular un nombre determinat de punts).
Amb més de 300 centres que han participat, el CESP ocupa un meritori 36è. lloc, amb 743 punts. Estem quelcom lluny dels 8960 punts que acumula el Centre Excursionista Independent de Catalunya (CEI), amics amb els que compartim sortides i dels que anem aprenent coses.
En Xavi i l’Eduard es proclamen guanyadors individuals, conjuntament amb d’altres 90 caminadors (destacar, d’entre aquests, al perpetuenc Juan Paredes que acumula sis copes).