Passa al contingut principal

Santa Pau – Santuari de Finestres – Santa Pau (La Garrotxa)

En la programació del CEI (Centre Excursionista Independent d Catalunya), pel proper dissabte 26/10/13 trobem aquesta sortida.

"Si teniu ganes de gaudir de la tardor garrotxina sense haver-vos de massificar a la arxi-coneguda i arxi-concorreguda Fageda del Jordà us recomanem aquesta excursió.
El santuari de Santa Maria de Finestres es troba damunt la serralada que separa la vall de Mieres, Hostoles, Les Medes i Llémena, a 880m d’altitud. El recorregut per arribar-hi des de Santa Pau és espectacular.
Per anar-hi, pujarem per la Serra del Grau, amb el Puigsallança, (1.027 m.) com a punt més alt, autèntica balconada sobre el parc natural de la zona volcànica. Amb una mica de sort, hi podrem albirar el Canigó, el mar, Cabrera...
Tot pujant ja ens endinsarem en alguna fageda encisadora, però no per això deixarem de gaudir amb les extensos i frondosos alzinars que configuren un bosc interessantíssim.
Sempre carenejant arribarem al santuari i, si escoltem bé, podrem sentir encara els ressons dels trabucs de les carlinades que varen trobar en aquest laberint d’obagues, carenes i penya-segats un escenari idoni per a les seves trifulgues. Una mica més amunt hi tenim les runes del castell.
El camí de tornada el farem baixant per l’obaga del Torrent de la Salgueda on la penombra dels faigs ens encongirà una mica el cor, on l’humitat ens entumirà la mirada i ens farà redescobrir la màgia de la natura... fins que entrarem de nou al poble de Santa Pau, poble de fisonomia clarament medieval amb les seves muralles, la seva plaça porticada, els carrers irregulars i encisadors, construït a redós del castell del baró de Santa Pau.

FITXA TÈCNICA:
_Dia: dissabte, 26/10/2013
_Hora de trobada: 08:00 del matí
_Lloc de trobada: Entrant al poble de Santa Pau, tot venint d’Olot, hi ha un únic semàfor. Aquest semàfor és el punt de trobada.
_Com arribar-hi: La ruta més fàcil és des d’Olot. Tot fent la circumval·lació del poble, al costat d’una benzinera, hi ha el desviament de la carretera de “La Fageda del Jordà” i Santa Pau. El poble és a uns 9 km. d’Olot, poc després de la Fageda.
_Distància del recorregut: uns 13 km.
_Desnivell positiu: 824 m.
_Desnivell negatiu: 824 m.
_Temps previst: unes 5-6 hores, comptant amb les parades. Des del santuari de Santa Maria de Finestres, a mig recorregut, qui vulgui es podrà arribar fins a les runes del castell de Finestres, situades a uns 20’. _L’anada i la tornada al castell es fa pel mateix camí.
_El track: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5385518
_Dificultat: Fàcil

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Les persones no federades hauran de pagar una llicència temporal de 5 €.
Per a les persones federades la inscripció es gratuïta.
Per a les persones no federades que vulguin participar, per poder tramitar la llicència temporal, hauran d’enviar un correu de confirmació al club cexcursionista@gmail.com indicant noms, cognoms, DNI, i fer una transferència de 5 € al compte del club 2100-0903-21-0200162944
Tot aquell que estigui interessat en acompanyar-nos, envieu un correu de confirmació a cexcursionista@gmail.com"