Passa al contingut principal

15-02-15, Matinal del CEI al Tagamanent.

Un clàssic de la Vall del Congost: Tagamanent
Anar d'excursió al Tagamanent, és parlar d'un clàssic de l' excursionisme.
Probablement, la majoria, fa anys i anys que vareu fer aquest cim, i tornar-lo a coronar és un goig, però també un munt de records.
De totes totes, algunes coses han canviat: nosaltres i la manera de veure-les.
La proposta, entrar per Vallcàrquera, una petita vall bucòlica, per a desprès i de dret, ascendir pel traçat mes intrèpid i divertit, no perillós, per a arribar a Bellver, o dit d' una altre manera, a peu del característic relleu en forma de con i de color vermell del terreny, a on queda assentada l' església de St. Maria, al cim del Tagamanent, i des de fa un temps ençà, en campanya arqueològica
Un cop arribats, observareu, si el temps acompanya, unes vistes increïbles, també, un lloc peculiar i carregat d' historia: antic castell i església.
De retorn, utilitzarem un tram del famós GR5, i a meitat d' aquest, girarem a l' esquerra per agafar un plàcid, bonic i serpentejant camí, mantenint l' alçada, per a desprès, en el seu tram final, descendir en pendent unívoca, per arribar a prop de on hem començat el recorregut.



ITINERARI: Figaró: Font de Can l' Andreu + Riera Vallcàrquera + St. Pere de Vallcàrquera + Dosrius + La Rectoria + Can Bosc + Turó dels Corbs + Bellver - St. Martí Xic + Tagamanent - GR5 - El Soler - Collet de Vilardebò - Turó dels Moros - Castellseguer - Can Rerera del Pla - Riera Vallcàrquera - Figaró: Font de Can l' Andreu. Opcional: Mina Socau.

Punt de trobada : 7.20 . Santa perpètua de mogoda , al Carrefour market.
Hora sortida: 8,00
Lloc sortida / arribada: municipi i vila del Figaró (Comarca del Valles Oriental). Font de Ca l'Andreu (font ubicada a un extrem de la Carretera de Ribes del mateix poble).
Distancia: 18,2 km.
Alçada mínima / màxima: 304 /1056 m.
Desnivell Positiu: 915 m.
Durada aprox.: 6 hores
Dificultat: mitjana

Cal dur menjar i beure (al llarg del recorregut no hi ha fons) i calçat i roba apropiada per desenvolupar l'activitat.

INSCRIPCIONS:
Per a les persones federades la inscripció es gratuïta.
Per a les persones no federades que vulguin participar, per poder tramitar la llicència temporal, hauran d’enviar un correu de confirmació al club cexcursionista@gmail.com indicant noms, cognoms, DNI, i fer una transferència de 5 € al compte del CEI 2100-0903-21-0200162944

Tot aquell que estigui interessat en anar-hi ha d'enviar un correu de confirmació a cexcursionista@gmail.com
Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13.