Passa al contingut principal

CEI - Espai Natural Delta del Llobregat 07/02/2016

Matinal a l'Espai Natural del Delta del Llobregat


Dificultat: Baixa, sortida apta per a tothom.
Hora: 08:30
Distancia: 12 kms. +/-
Punt de trobada: Pàrquing del Delta, Camí Reial de València, El Prat de Llobregat,
(31T DF 2565 7340 (41.18522 ºN,02.06714ºE) https://goo.gl/maps/boJJCfKrcMR2
Com arribar-hi: Rotonda ovalada al costat de l'empresa Nissan: B-250, 21630,08820. El Prat de Llobregat, Barcelona (41.324104, 2.107020). Agafem l'avinguda Onze de setembre (B-250) direcció Tarragona, a 1 km. aproximadament. girem a la esquerra cap al barri de Sant Cosme (B- 203) Av. del Remolar, Carretera de l'Aviació 1ª rotonda 3ª sortida, seguim (B-203) 2ª rotonda 2ª sortida, seguim (B-203) 3ª rotonda 2ª sortida, continuem (B-203) 4ª rotonda 2ª sortida Camí Reial de València, a 150 m. a la dreta i ja hi som !!!. També es pot seguir indicadors direcció a la platja o «Espais naturals del riu». Els diumenges i festius acostumen a tancar alguns carrers d'accés i pot resultar complicat arribar-hi.

Breu descripció: Es tracta d'una visita on podrem passejar tranquil·lament per camins planers observant la natura amb pinedes, prats, vegetació dunar, herbassars subaquàtics i els animals salvatges de la zona, principalment avifauna. Molt recomanable portar prismàtics.

Recorregut: El Delta del Llobregat està format per una extensa plana entre el Massís del Garraf i Montjuïc. És una de les zones humides més importants de Catalunya, un mosaic de paisatges on els espais naturals destaquen pel seu valor ecològic.
Els itineraris que farem són els més propers al Riu Llobregat. Començarem per l'itinerari 3 que ens portarà cap la torre mirador de La Bunyola on es pot veure la bassa de la platja de ca l'Arana, els edificis rehabilitats dels Carrabiners i el Semàfor. Aquest itinerari és compartit amb bicicletes, haurem d'anar amb compte. Continuarem cap als itineraris 2 i 3 només per caminadors (sense bicis). Torre de cal Lluquer, on esmorzarem i seguirem el marge dret del tram final del riu, Torre de cal Malet, Torre de la Desembocadura, passarem per la pineda de Ca l'Arana, l'aguait de Cal Tet, aguait del Sabogal i tornada a la torre del Lluquer. Per les característiques del lloc, els camins són completament plans, desnivells 0 metres. La zona de platja està protegida i no és possible fer itineraris circulars.
A prop del pàrquing hi ha un punt excel·lent d'observació del pas dels avions sota la línia d'aterratge, que s'ha utilitzat com a escenari en algunes pel·lícules, per si algú li ve de gust fer fotos.

Inscripcions: Per a les persones federades la inscripció es gratuïta. Per les persones no federades que vulguin participar és obligatori tramitar una llicència temporal. Per poder tramitar-la, hauran d’enviar un correu de confirmació al club cexcursionista@gmail.com indicant noms, cognoms, DNI, i fer una transferència de 5 € al compte del club 2100-0903-210200162944

Les llicències temporals es tramitaran, com a molt tard, 3 dies abans de la sortida. No es podrà participar de la sortida si no s’ha tramitat llicència.
Tot aquell que estigui interessat en acompanyar-nos, envieu un correu de confirmació a: cexcursionista@gmail.com

Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13

CLUB EXCURSIONISTA INDEPENDENT DE CATALUNYA                  CEI-CATALUNYA