Passa al contingut principal

[Sortida de juliol] Pirineu català 19/07/2020


QUERALBS - COMA DE VACA - CAMÍ DELS ENGINYERS - NÚRIA - QUERALBS


Benvolguts amics i amigues, comencem de nou la nostra activitat, arribem també nosaltres a la nova normalitat, després d'aquests quatre mesos de confinament, espero que estigueu tots bé i desitjant com jo tornar al món de la muntanya.
Per començar farem una recorregut espectacular, una sortida on cal estar mínimament preparat, sortida llarga on estarem tot el dia i amb un gran desnivell, però molt recomanable, esmorzarem al refugi coma de vaca, menjarem al santuari de Núria i esperem arribar a el cotxe entre 17.00h - 18.00h.
Magnífica i clàssica travessa d'alta muntanya, pujant per les gorgues del Freser amb els seus magnífics gorgs i salts d'aigua per arribar al refugi de Coma de Vaca i des d'aquí ens dirigim a Núria pel camí dels enginyers.
Es creu que rep aquest nom per ser el camí que utilitzaven els enginyers encarregats de fer l'estudi de construcció d'una pressa al riu Freser, que mai s'ha construït. Sense neu el recorregut és espectacular. Més que la dificultat tècnica cal tenir en compte la dificultat física, força exigent. Segueix un corriol clar i fressat però enlairat que en uns quants trams té exposició al buit. Trobarem algun cable d'acer a la roca com una mena de passamans, així com alguna grapa de ferro a fi de superar algun curt pas de roca, i des de Núria baixarem a Queralbs (central Daió) pel camí Vell.


Fitxa tècnica

  • Distància: 22 kms aprox.
  • Desnivell positiu:  1390 m aprox.
  • Altitud màxima: 2132 m
  • Dificultat: Molt alta
  • Temps: 10 hores
  • Data de trobada: Diumenge 19 de juliol
  • Hora de trobada: 5.30h
  • Punt de trobada: Pavelló Poliesportiu Santa Perpètua, avd Girona
  • Punt de Sortida: Queralbs, (central Daio)
  • Hora de Sortida: 6.45h- 7.00h

I qui vulgui, pot anar directament al punt de sortida.

Recorregut

Queralbs (central Daio)  Pont de Daió – Salt del Grill – Pont de les Marrades – Les Marrades – Pla de l’Euga – Refugi de Coma de Vaca – Coll dels Homes – La Trona de Guardiola – Jaça de l’Escaleta – Clot de Malinfern – La Presó – Collet de Guardiola – Torrent de la Balma – Jaça Roja – Coma de Llispet – Castell Cervós – El Pont – Les Pedrisses – Torrent de Fontnegra – Estació Via Crucis XV – Santuari de Núria – Creu d’en Riba – Cua de cavall – Pont del cremal – Cova de Sant Pau – central Daio

Què cal portar

Esmorzar, dinar, aigua, paravent, gorra, crema solar i sobretot bon humor

Inscripcions

Les inscripcions a les caminades del CESP es faran utilitzant el següent formulari:  http://ves.cat/erDh                                                                                                                

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Per a les persones federades la inscripció es gratuïta.

Per a les persones no federades que vulguin participar és obligatori tramitar una llicència temporal. Caldrà i fer una transferència de 4 € al compte del centreIBAN: ES59 2100 0153 1001 0101 4353 amb el concepte “Sortida juliol“i els vostres noms i cognoms.
Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil  645 23 40 13

PROTOCOLS COVID-19

La finalitat d’aquest protocol és la de reduir la possible transmissió entre persones del COVID-19 durant les activitats a la muntanya que organitza la nostra entitat excursionista, adequant-nos al pla pel desconfinament progressiu en el sector esportiu, desenvolupat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física dins les diferents fases del desconfinament.
No podran participar les persones amb símptomes de COVID-19 o que convisquin amb alguna persona que en tingui.
Si s’utilitzen cotxes particulars, prevaldrà compartir cotxe amb gent de la mateixa unitat familiar. Si s’ha de compartir cotxe amb altra gent, sempre amb mascareta
Durant la xerrada d’informació de la ruta, i sempre que s’estigui parat, es mantindrà la distància de seguretat de 1’5-2 metres.
Quan es vagi en grup, sempre es guardarà la distància mínima de seguretat de 4-5 metres, entre persones que no visquin en el mateix domicili.
 Àpats (esmorzar, dinar) Abans de començar a menjar, els participants s’han de netejar les mans amb gel hidroalcohòlic. No s’han de compartir ni menjar ni begudes. S’ha de mantenir la distància de seguretat entre persones que no visquin en el mateix domicili.
el CESP, depenent de la quantitat de persones que s'apuntin a l'activitat, farà diversos grups
El CESP no es fa responsable dels possibles incompliments dels distaciament social o de contagis


CENTRE EXCURSIONISTA SANTA PERPÈTUA
CESP
US ESPEREM, SALUT i MUNTANYA