Passa al contingut principal

[Sortida d'abril - Matinal] Castell de Guanta - Pic del vent - Sant Sebastià de Montmajor 25/04/2021

 

CASTELL DE GUANTA
PIC DEL VENT
SANT SEBASTIÀ DE MONTMAJOR

Hola amigues i amics del CESP, ens retrobem després d'un temps d'inactivitat, esperem que estigueu tots bé.

El Castell de Guanta és un castell medieval del municipi de Sentmenat (Vallès Occidental) declarat bé cultural d'interès nacional. És una fortalesa documentada el 1113 en un document expedit per la família Montcada.

El pic del Vent també conegut com el Farell és una muntanya de 815 metres. Al cim hi havia un antic vèrtex geodèsic espanyol, actualment només en resta la base i és inutilitzable. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.

Sant Sebastià de Montmajor és un poblet de sis habitants. Està situat entre les muntanyes de Gallifa i del Farell. Del poble n'hi ha constància des de 1065, i formava part de la llarga llista de llocs que depenien del Monestir de Sant Cugat, justament fou una decisió de l'abadia aixecar l'església romànica on s'honorava i s'honora a Sant Sebastià en forma d'aplec anual. En ocasió de l'exposició Universal de 1828-1929, i formant part de l'anomenat Poble Espanyol, es reproduí aquest singular temple.

Fitxa Tècnica:
  • Data: 25 d'abril de 2021
  • Hora de la trobada: 7:00h
  • Lloc de trobada: Poliesportiu Municipal de Santa Perpètua de Mogoda (Avda. Girona, 7). Qui vulgui, pot anar directament al punt de sortida.
  • Punt de sortida: Castell de Guanta (Sentmenat).
  • Hora de sortida: 7:30h
  • Distància: 13 kms
  • Desnivell: 621 mts+
  • Temps aproximat: 4 hores
  • Dificultat: Mitjana
Recorregut:
Castell de Guanta, Font de les Neuretes, Pic del Vent, el Farell, Sant Sebastià de Montmajor, els tres Pins, Castell de Guanta.

Cal portar: Mascareta, esmorzar, aigua, paravent i sobretot bon humor!

Inscripcions
Les inscripcions a les caminades del CESP es fan al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexYUtRHVbhgGSjl1Q9fOILfzKJkh_eewsRKWqaklUrkezSZg/viewform

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Per a les persones federades la inscripció es gratuïta.

Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13 - 626 466 697

Per normativa covid:
Només poden participar-hi els socis i sòcies del club És imprescindible tenir, com a mínim, la llicència federativa A, com a requisit de la FEEC per a poder participar amb un límit de més de 6 persones.
PROTOCOLS COVID-19
La finalitat d’aquest protocol és la de reduir la possible transmissió entre persones del COVID-19 durant les activitats a la muntanya que organitza la nostra entitat excursionista, adequant-nos al pla pel desconfinament progressiu en el sector esportiu, desenvolupat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física dins les diferents fases del desconfinament.
No podran participar les persones amb símptomes de COVID-19 o que convisquin amb alguna persona que en tingui.
Si s’utilitzen cotxes particulars, prevaldrà compartir cotxe amb gent de la mateixa unitat familiar. Si s’ha de compartir cotxe amb altra gent, sempre amb mascareta
Durant la xerrada d’informació de la ruta, i sempre que s’estigui parat, es mantindrà la distància de seguretat de 1’5-2 metres.
Quan es vagi en grup, sempre es guardarà la distància mínima de seguretat de 4-5 metres, entre persones que no visquin en el mateix domicili.
Àpats (esmorzar, dinar) Abans de començar a menjar, els participants s’han de netejar les mans amb gel hidroalcohòlic. No s’han de compartir ni menjar ni begudes. S’ha de mantenir la distància de seguretat entre persones que no visquin en el mateix domicili.
el CESP, depenent de la quantitat de persones que s'apuntin a l'activitat, farà diversos grups
El CESP no es fa responsable dels possibles incompliments dels distanciament social o de contagis

CENTRE EXCURSIONISTA SANTA PERPÈTUA
CESP
US ESPEREM, SALUT i MUNTANYA