[Sortida de juliol - Juanito] Parc natural Cadí - Moixeró 14/07/2021

 

14 DE JULIOL
Gréixer - Canal de la Serp - Penyes Altes del Moixeró - Serrat del Moixeró - Canals d'en Guitart

En aquesta quarta sortida Juanito, anirem a visitar una zona preciosa del parc natural Cadí-Moixeró.  Les Penyes Altes de Moixeró és una muntanya de 2.276 metres a la Serra de Moixeró entre les comarques del Berguedà i la Cerdanya, dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró. En aquest cim coincideixen les divisions provincials de Barcelona, Lleida i Girona.
A la carretera que va de Bagà al Coll de Pal, aparquem el cotxe en una petita raconada al pont de Sant Nazari. carretera BV-4024 en el quilòmetre 4 aproximadament. Aquí prenem la pista al veïnat de Gréixer i ja seguidament trobarem el sender de la Canal de la Serp. El sender remunta en forta i continua pendent per pinedes i fagedes fins al Coll de Raset. Se'ns obre una gran vista panoràmica cap a la Cerdanya i els cims del Pirineu. Nosaltres però continuem la ruta ara a la dreta a les Penyes Altes, un parell de pujades més i arribarem al cim de les Penyes Altes. Un cim amb grans vistes. Tornem al Coll de Raset, enfilem pel pla de Moixeró pel camí, pels extensos prats d'alta muntanya cap al cim del Moixeró (2.090 m).
Davallem cap a ponent i resseguim de nou el GR 150.1 fins al Collet de Moixeró. per seguir el sender que baixa a buscar les vessants sur del Moixeró. Passem la font de Cabrera, perfecte per agafar aigua i sempre avall de cop ens trobem amb el Coll de Cabrera a l’esquerra pel Coll de l’Avet, baixem al pla i al veïnat de Gréixer.


Fitxa tècnica

  • Distància: 15 kms aprox.
  • Desnivell positiu: 1391 metres
  • Dificultat: Alta
  • Temps: 8 hores, comptant totes les parades
  • Data de trobada: Dimecres 14 de juliol
  • Hora de trobada: 6.00h
  • Punt de trobada: pavelló poliesportiu Santa Perpètua, avd Girona
  • Punt de sortida: a la carretera que va de Bagà a Coll de Pal, Km, 4, Pont de Nazari
  • Hora de sortida: 7.40h

I qui vulgui, pot anar directament al punt de sortida.


Recorregut: Gréixer - Canal de la Serp - Collet del Ranset - Penyes Altes - cim del Moixeró - Coll del Moixeró - Coll de Cabrera - Roc Negre - Coll de l'Avet - Gréixer

Què cal portar: esmorzar , aigua , paravent i sobretot bon humor. La idea, és que si acabem a una hora prudencial, anar a dinar a Guardiola de Berguedà, però per si se'ns fa tard us recomano portar a més de l'esmorzar un altre dinar.

Inscripcions
Les inscripcions a les caminades del CESP es fan al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexYUtRHVbhgGSjl1Q9fOILfzKJkh_eewsRKWqaklUrkezSZg/viewform

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Per a les persones federades la inscripció es gratuïta.
Per a les persones no federades que vulguin participar és obligatori tramitar una llicència temporal. Caldrà i fer una transferència de 4 € al compte del centre IBAN: ES59 2100 0153 1001 0101 4353 amb el concepte “Sortida juliol“i els vostres noms i cognoms.
Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13

PROTOCOLS COVID-19
La finalitat d’aquest protocol és la de reduir la possible transmissió entre persones del COVID-19 durant les activitats a la muntanya que organitza la nostra entitat excursionista, adequant-nos al pla pel desconfinament progressiu en el sector esportiu, desenvolupat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física dins les diferents fases del desconfinament.
No podran participar les persones amb símptomes de COVID-19 o que convisquin amb alguna persona que en tingui.
Si s’utilitzen cotxes particulars, prevaldrà compartir cotxe amb gent de la mateixa unitat familiar. Si s’ha de compartir cotxe amb altra gent, sempre amb mascareta
Durant la xerrada d’informació de la ruta, i sempre que s’estigui parat, es mantindrà la distància de seguretat de 1’5-2 metres.
Quan es vagi en grup, sempre es guardarà la distància mínima de seguretat de 4-5 metres, entre persones que no visquin en el mateix domicili.
Àpats (esmorzar, dinar) Abans de començar a menjar, els participants s’han de netejar les mans amb gel hidroalcohòlic. No s’han de compartir ni menjar ni begudes. S’ha de mantenir la distància de seguretat entre persones que no visquin en el mateix domicili.
el CESP, depenent de la quantitat de persones que s'apuntin a l'activitat, farà diversos grups
El CESP no es fa responsable dels possibles incompliments dels distaciament social o de contagis


CENTRE EXCURSIONISTA SANTA PERPÈTUA
CESP
US ESPEREM, SALUT I MUNTANYA