Passa al contingut principal

[Sortida de març] GR-5 Senders dels Miradors 13/03/2022

 

GR-5 SENDERS DELS MIRADORS

CANET DE MAR – SANT CELONI

13/03/2022

El GR-5 o Senders del Miradors neix a Sitges i arriba a Canet de Mar, població eminentment costanera, tot i que en aquest cas la farem fet en “direcció contrària”, començant a Canet de Mar i acabant a Sitges.

Des de Canet de Mar el sender s’enfila per travessar el Parc Natural del Montnegre-Corredor, arribant a Sant Celoni i torna a pujar per endinsar-se al Parc Natural del Montseny. Un cop travessat aquest massís, el sender arriba a Aiguafreda, puja pels Cingles de Bertí seguint cap a Sant Miquel del Fai, Gallifa i Sant Llorenç Savall per anar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac i seguir cap a Montserrat. Després baixa al Penedès per finalment travessar el Parc Natural del Garraf,  i arribar a les platges de Sitges.

El recorregut, que comença i acaba a la costa, envolta formant un gran arc la ciutat de Barcelona amb una distància d'entre 40 i 50 km i travessa els parcs naturals del Garraf, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montseny i Montnegre i el Corredor.

Des del CESP volem iniciar les nostres sortides de GR (senders de gran recorregut). La nostra intenció és completar el GR-5 en dos o tres anys. Començarem amb una etapa doble des de Canet de mar fins a Sant Celoni, són 28 kms. Per aquest motiu no serà una matinal, si no que emprarem gairebé tot el dia. No és una etapa dura, però sí que és llarga. Quan fem una sortida que és una travessia la logística es complica. En aquesta ocasió anirem amb tren i ja veurem com ens organitzem en les següents. Espero que us agradi la idea i que ens acompanyeu.

 

Fitxa tècnica

  • Distància: 28 kms
  • Desnivell positiu: 1.039 metres
  • Dificultat: Mitjana - alta
  • Temps: 8 hores, comptant totes les parades
  • Punt de trobada: Estació de tren de la Llagosta.

El tren surt puntual a les 7.11h. Cal que arribeu com a mínim 15 minuts abans per poder comprar el bitllet, en cas contrari qui perdi el tren, perd l'excursió. Farem transbord a Barcelona i arribarem a Canet de Mar a les 8.46h. Farem un cafè i cap a les 9.00 començarem a caminar.

Pel que fa als als horaris de trens de tornada des de Sant Celoni, si tot va bé podem agafar el de les 16.37h, arribant a La Llagosta a les 17.11h. Si ens retrasem també podem agafar el de les 17.37h, arribant a les 18.11h. Igualment n’hi ha cada hora.

 

Recorregut

Canet de Mar – Creu de Pedracastell o Creu de Canet – Sant Iscle de Vallalta – Ermita de la Salut – Can Vives de la Cortada – Coll de les Bases – Sant Martí de Montnegre – Sant Celoni

 

Què cal portar

  • Esmorzar, dinar i aigua.
  • Paravent.
  • Manta tèrmica.
  • És recomanable portar una petita farmaciola.
  • i sobretot bon humor!

 

Cal recordar que les nostres sortides són per entorns naturals i sempre acumulen desnivell. Per aquest motiu requereixen un mínim de preparació física. És molt important portar roba i calçat adequat.

 

 

Inscripcions

Les inscripcions a les caminades del CESP es fan al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexYUtRHVbhgGSjl1Q9fOILfzKJkh_eewsRKWqaklUrkezSZg/viewform

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Per a les persones federades i socis/sòcies la inscripció es gratuïta.

Per a les persones no federades que vulguin participar és obligatori tramitar una llicència temporal. Caldrà fer una transferència de 4 € al compte del centre IBAN: ES59 2100 0153 1001 0101 4353 amb el concepte “Activitats CESP“ i els vostres noms i cognoms.

Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13.

Protocol covid: estarà sotmès a les normatives vigents a la data de l'activitat.

 

 

CENTRE EXCURSIONISTA SANTA PERPÈTUA

CESP

US ESPEREM, SALUT i MUNTANYA