Passa al contingut principal

[Sortida d'abril] GR-5 Senders dels Miradors - 2ª etapa 17/04/2022


 

GR-5 SENDERS DELS MIRADORS

SANT CELONI - AIGUAFREDA

17/04/2022

 

El GR-5 o Senders del Miradors neix a Sitges i arriba a Canet de Mar, població eminentment costanera, tot i que en aquest cas la farem fet en “direcció contrària”, començant a Canet de Mar i acabant a Sitges.

Des de Canet de Mar el sender s’enfila per travessar el Parc Natural del Montnegre-Corredor, arribant a Sant Celoni i torna a pujar per endinsar-se al Parc Natural del Montseny. Un cop travessat aquest massís, el sender arriba a Aiguafreda, puja pels Cingles de Bertí seguint cap a Sant Miquel del Fai, Gallifa i Sant Llorenç Savall per anar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac i seguir cap a Montserrat. Després baixa al Penedès per finalment travessar el Parc Natural del Garraf,  i arribar a les platges de Sitges.

El recorregut, que comença i acaba a la costa, envolta formant un gran arc la ciutat de Barcelona amb una distància d'entre 40 i 50 km i travessa els parcs naturals del Garraf, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montseny i Montnegre i el Corredor.

En aquesta segona sortida de GR 5 farem una etapa doble, ja que la logística és complicada. Com que som el CESP i som valentes i valents, no tenim por de gairebé res J! Anirem des de Sant Celoni fins a Aiguafreda. Travessarem el Montseny fent 42 kms. Com que és una etapa doble, és una mica dura, però a poc a poc la podrem fer.

Sortirem en tren des de l'estació de La Llagosta i després ja ens organitzarem per a tornar-hi de nou.

Espero que us agradi la idea i que ens acompanyeu.

 

Fitxa tècnica

  • Dia: 17 d’abril
  • Distància: 43,6 kms
  • Desnivell positiu: 1.850 metres
  • Dificultat: alta
  • Temps: 12 hores, comptant totes les parades
  • Punt de trobada: Estació de tren de la Llagosta.

El tren surt puntual a les 6.54h. Cal que arribeu com a mínim 15 minuts abans per poder comprar el bitllet, en cas contrari qui perdi el tren, perd l'excursió. Arribarem a Sant celoni a les 7.28h. farem un cafè i començarem a caminar.

Per a la tornada contactaré amb les persones inscrites per a posar-nos d'acord de com fer-ho, recollint de nou els cotxes a La Llagosta.

 

Recorregut

Sant Celoni – Campins – Can Verdaguer Xic – Can Riera de Ciuret – Formantina - Montseny – Sant Martí del Montseny – El Cafè – Pla de la Calma – Collet de Sant Martí – Puig Agut - Aiguafreda

 

Què cal portar

  • Esmorzar, dinar i aigua.
  • Paravent.
  • Manta tèrmica.
  • És recomanable portar una petita farmaciola.

·         i sobretot bon humor!

Cal recordar que les nostres sortides són per entorns naturals i sempre acumulen desnivell. Per aquest motiu requereixen un mínim de preparació física. És molt important portar roba i calçat adequat.

 

Inscripcions

Les inscripcions a les caminades del CESP es fan al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexYUtRHVbhgGSjl1Q9fOILfzKJkh_eewsRKWqaklUrkezSZg/viewform

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Per a les persones federades i socis/sòcies la inscripció es gratuïta.

Per a les persones no federades que vulguin participar és obligatori tramitar una llicència temporal. Caldrà fer una transferència de 4 € al compte del centre IBAN: ES59 2100 0153 1001 0101 4353 amb el concepte “Activitats CESP“ i els vostres noms i cognoms.

Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13.

Protocol Covid: estarà sotmès a les normatives vigents a la data de l'activitat.

 

CENTRE EXCURSIONISTA SANTA PERPÈTUA

CESP

US ESPEREM, SALUT i MUNTANYA