Passa al contingut principal

[Sortida d'octubre] GR-5 Senders dels Miradors - 3ª etapa 09/10/2022

 

GR-5 SENDERS DELS MIRADORS:

SANT MARTÍ DE CENTELLES – SANT FELIU DE CODINES

09/10/2022
 

El GR-5 o Senders del Miradors neix a Sitges i arriba a Canet de Mar, població eminentment costanera, tot i que en aquest cas la farem en “direcció contrària”, començant a Canet de Mar i acabant a Sitges.

Des de Canet de Mar el sender s’enfila per travessar el Parc Natural del Montnegre-Corredor, arribant a Sant Celoni i torna a pujar per endinsar-se al Parc Natural del Montseny. Un cop travessat aquest massís, el sender arriba a Aiguafreda, puja pels Cingles de Bertí seguint cap a Sant Miquel del Fai, Gallifa i Sant Llorenç Savall per anar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac i seguir cap a Montserrat. Després baixa al Penedès per finalment travessar el Parc Natural del Garraf,  i arribar a les platges de Sitges.

El recorregut, que comença i acaba a la costa, envolta formant un gran arc la ciutat de Barcelona amb una distància d'entre 40 i 50 km i travessa els parcs naturals del Garraf, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montseny i Montnegre i el Corredor.

Després de l’aturada estival, tornem a les nostres sortides de GR-5. Anirem des de la localitat de Sant Martí de Centelles fins a Sant Feliu de Codines. El nostre mitjà de transport a l'anada serà en tren (Línia R3 sortint de l’estació de RENFE de Santa Perpètua - La Florida) i la tornada la farem en autobús (Línia 202).

L’etapa d’aquesta sortida transcorre per l’espai natural de Sant Miquel del Fai i els Cingles de Bertí. És un recorregut que passa molta estona per les cingleres, fet que ens permetrà gaudir d’unes bones vistes sobre les valls del Tenes i del Congost, així com, de les primeres estribacions del Montseny.

Espero que us agradi la idea i que ens acompanyeu.

Fitxa tècnica

El tren surt puntual a les 7.32h. Cal que arribeu com a mínim 15 minuts abans per poder comprar el bitllet, en cas contrari qui perdi el tren, perd l'excursió. Arribarem a Sant Martí de Centelles a les 8.02h. i començarem a caminar.

Per a la tornada, l’autobús de la línia 202 surt de la Plaça Doctor Robert, a les 14.45h. Si no arribem a temps surt un altre a les 16.15h, però millor si podem agafar el primer.

Recorregut

Sant Martí de Centelles – Sant Pere de Valldeneu – Grau de les Avellanedes – Cingles de Bertí – Sant Pere de Bertí – L’ullar – Cingles de Sant Miquel – Sant Miquel del Fai – Cingles del Fitó i del Perer – Cim d’Àligues – Sant Feliu de Codines

Què cal portar

  • Esmorzar i aigua.
  • Paravent.
  • Manta tèrmica.
  • És recomanable portar una petita farmaciola.
  • i sobretot bon humor!

Cal recordar que les nostres sortides són per entorns naturals i sempre acumulen desnivell. Per aquest motiu requereixen un mínim de preparació física. És molt important portar roba i calçat adequat.

Inscripcions

Les inscripcions a les caminades del CESP es fan al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexYUtRHVbhgGSjl1Q9fOILfzKJkh_eewsRKWqaklUrkezSZg/viewform

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Per a les persones federades i socis/sòcies la inscripció es gratuïta.

Per a les persones no federades que vulguin participar és obligatori tramitar una llicència temporal. Caldrà fer una transferència de 4 € al compte del centre IBAN: ES59 2100 0153 1001 0101 4353 amb el concepte “Activitats CESP“ i els vostres noms i cognoms.

Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13.

Protocol Covid: estarà sotmès a les normatives vigents a la data de l'activitat.

 

CENTRE EXCURSIONISTA SANTA PERPÈTUA

CESP

US ESPEREM, SALUT i MUNTANYA