Passa al contingut principal

[Sortida de març] Massís del Montseny 12/03/2023

SORTIDA MASSÍS DEL MONTSENY. PLA DE LA CALMA. PARATGES DE LA MÓRA, LA FIGUERA I EL PLA DEL CAFÈ 12/03/2023


FITXA TÈCNICA

  • Dia: 12/03/2023
  • Distància: 19,15 quilòmetres
  • Desnivell positiu: 602 metres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps recorregut: 6,5 hores
  • Punt de Trobada: 7:00 AM al Pavelló Santa Perpètua de Mogoda (Directes a Collformic aviseu via mòbil - WhatsApp)
  • Punt de Sortida caminada: 8:00 AM Restaurant Coll Formic hi ha dos punts d'aparcament. Coordenades GPS: 41.8014619334305, 2.3467596251474223


Què cal portar

Sobretot bon humor! La zona és ombrívola i humida. Podem tenir fang i aigua els camins i rieres que hem de travessar. Tingueu-ho en compte per les sabates i roba que portareu.
• Esmorzar, menjar i aigua.
• Manta tèrmica.
• És recomanable portar una petita farmaciola.
Cal recordar que les nostres sortides són per entorns naturals i sempre acumulen desnivell. Per aquest motiu requereixen un mínim de preparació física.

Inscripcions
Les inscripcions a les caminades del CESP es fan al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexYUtRHVbhgGSjl1Q9fOILfzKJkh_eewsRKWqaklUrkezSZg/viewform
Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Per a les persones federades i socis/sòcies la inscripció és gratuïta.
Per a les persones no federades que vulguin participar és obligatori tramitar una llicència temporal. Caldrà fer una transferència de 5 € al compte del centre IBAN: ES59 2100 0153 1001 0101 4353 amb el concepte “Activitats CESP“ i els vostres noms i cognoms.
Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13.


Què veurem?

OBJECTIU EXCURSIÓ
L'objectiu d'aquest itinerari, de traçat circular que comença i acaba a Collformic, és conèixer una zona poc freqüentada pel gran públic, la falda i estreps de la cara nord, per tant, ombrius, del sector del Pla de la Calma. També, de reculada, farem via pel fressat altiplà del Pla de la Calma per a finalitzar la circular.
Observarem diversitat de paisatges i traginarem combinant camins amples i corriols costeruts i eixerits. La travessa discorre pels municipis d'El Brull (Osona) i Tagamanent (Vallès Oriental).
Per ordre d'avanç, pel que fa a patrimoni natural, coneixerem les zones declarades d'interès de la Riera del Burguès, El Clot de la Móra i l'Altiplà del Pla de la Calma. Per ordre d'avanç, pel que fa a patrimoni immoble, destaquem els següents paratges on romanen ubicats els distints edificis i jaciments ancestrals, singulars i notables de La Móra (Sant Cebrià de la Móra, El Clot i Jaciment de la Móra), La Figuera (La Figuera, Sant Isidre de la Figuera, La Perera i la Balma d'en Pere Coix) i el Pla del Cafè amb l'edifici anàleg i darrere, de fons, el paisatge de postal amb els cims més imponents del Massís del Montseny.