Passa al contingut principal

[Sortida de novembre - Mini] La Roca del Vallès 26/11/2023

 

SORTIDA MINI: RUTA PREHISTÒRICA + BOSC ENCANTAT (ROCA DEL VALLÈS)

Diumenge, 26/11/2023

Benvolguts sòcies i socis us proposem una sortida plena d'història i emocions. És un recorregut de menys de 10 kms, que estic segur que us encantarà.

Al llarg del recorregut trobem nombrosos jaciments megalítics datats entre el 3500 aC i el 1800 aC, coincidint amb el final del període neolític i l’edat del bronze. Fent un viatge al passat, observem les diferents restes megalítiques (dolmen, pedres) en perfecte estat de conservació, i tenim l'oportunitat de delectar-nos contemplant aquestes magnífiques obres d'art que fan retrocedir en el temps: Dolmen de Can Gol (2500-2100 aC), Dolmen de Céllecs o la Cabana del Moro (entre 2500-2100 aC), Roca Foradada (cova sepulcral 2200-1800 aC), Can Gol II (entre el Període Neolític i l'Edat de Bronze), el dolmen de Ca Planes, les pintures rupestres de la Pedra de les Orenetes. 

El bosc encantat d'Òrrius, un dels boscos més màgics i misteriosos de la província, localitzat als voltants de la Roca del Vallès. Al seu interior hi podem trobar estranyes figures tallades en pedra, que alimenten tot tipus de llegendes. Hi han estat esculpits moais, elefants gegants, tortugues, peixos i rostres que s'assemblen als trets facials dels maies. No es té constància de qui, ni amb quin motiu es van fer aquestes escultures tan diverses. Es diu que han estat testimonis de rituals màgics, aquelarres i fins i tot consultes a la ouija, a la recerca de contactar amb altres realitats.

També destaca la roca foradada, la qual està coberta de creus i segons la llegenda, cadascuna representa cada víctima que va caure en mans de Perot Rocaguinarda. El bandoler feia servir com a refugi el bosc, mentre cometia els seus assalts als camins que uneixen Barcelona i Girona al segle XVII.

FITXA TÈCNICA:

Què cal portar: Sobretot bon humor!

  • Esmorzar i aigua suficient segons distància i calor.
  • Manta tèrmica.
  • És recomanable portar una petita farmaciola.

Cal recordar que les nostres sortides són per entorns naturals i sempre acumulen desnivell. Per aquest motiu requereixen un mínim de preparació física.

Inscripcions:

Les inscripcions a les caminades del CESP es fan al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexYUtRHVbhgGSjl1Q9fOILfzKJkh_eewsRKWqaklUrkezSZg/viewform
Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Per a les persones federades i socis/sòcies la inscripció és gratuïta.
Per a les persones no federades que vulguin participar és obligatori tramitar una llicència temporal. Caldrà fer una transferència de 5 € al compte del centre IBAN: ES59 2100 0153 1001 0101 4353 amb el concepte “Activitats CESP“ i els vostres noms i cognoms.
Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13.